Winnaars van de Jonge 100 van 2016 die jou volledig zullen inspireren

Op 6 oktober was de derde editie van de Jonge 100 award show. De Jonge 100 is een lijst van 100 veelbelovende jongeren tot en met 26 jaar die iets bijzonders hebben gedaan in 2016, samengesteld door Ondertussen.nl. De lijst is onderverdeeld in vier categorieën, namelijk: creators, idols, champions en pioneers. En de lijst stond ook dit jaar weer vol met namen van jongeren die écht al heel veel bereikt hebben in hun leven.

De genomineerden konden zowel een publieks- als een juryprijs winnen en dus waren er in totaal 8 winnaars. En deze winnaars zou jij natuurlijk moeten volgen om op de hoogte te blijven van alle toffe dingen die zij doen.

 

Champions
Publiekswinnaar: Koen Schobbers. Hij is professioneel gamer, ambassadeur van Acer en de Nederlandse E-sportbond en sinds dit jaar FOX-sport presentator voor het programma ‘Inside Esports’. Je kunt hem volgen op Twitter, YouTube en Instagram.

Jurywinnaar: Sanne Wevers. De eerste Nederlandse turnster die een individuele gouden medaille op de Olympische Spelen wist te winnen. Sanne is te volgen op Facebook en Twitter.

Creators
Publiekswinnaar: Annegien Schilling. Deze 16-jarige besteedt al haar vrije uurtjes aan haar Instagram-account @fetching_tigerss en inmiddels heeft ze al ruim 743K volgers! Ze maakt voornamelijk zelfportretten die ze allemaal bewerkt op haar telefoon (!). Annegien is natuurlijk te volgen op Instagram.

 

h

Jurywinnaar: Chloé Rutzerveld. Is bezig met haar project ‘Strooop!’ waarmee ze de eerste stroopwafels ontwikkeld die volledig van groenten zijn gemaakt. Houd haar project in de gaten via Facebook.

Idols
Publiekswinnaar: Jessie Bosch. Dit transgender meisje heeft behoorlijk wat fans en had dan ook de meeste stemmen van iedereen binnengehaald. Op haar YouTube-kanaal Jessie Maya laat ze zien hoe je je het best kan opmaken, maar ze vertelt ook over haar leven als transgender. Volg Jessie op YouTube, Instagram, Twitter en Facebook.

 

 

Jessie Bosch - Bron: Margarita Zharova

 

Jurywinnaar: Broederliefde. Het album HWPO2 van deze jongens is het eerste Nederlandstalige album dat 13 weken op 1 heeft gestaan in de Album top 100. Hiermee is het record van Frank Bauer verbroken, dat al stond sinds 2003. Ze zijn te volgen op Instagram.

 

Pioneers
Publiekswinnaar: Bram Thomassen. Deze jongen kreeg twee keer in zijn leven een hersentumor en verloor zijn oudste broer. Van zijn levensverhaal heeft hij een theatervoorstelling gemaakt: Draadje los. Volg alles over deze voorstelling via Facebook.

Jurywinnaar: Dorine van Klashorst. Ze is voorzitter van een groep van 21 studenten aan de Universiteit Utrecht dat meedeed aan een internationale competitie van de Amerikaanse overheid. Ze startte de campagne ‘Dare to be Grey’ om gewelddadig extremisme tegen te gaan. Deze campagne is te volgen via Facebook.

 

 

bron: Margharita Zharova

 

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: