De beste alternatieven voor als je deze zomer geen zin hebt in (alwéér) een zuipvakantie

Waarschijnlijk gaat de helft van jouw Facebookvrienden allemaal naar vakantieoorden waar ze iedere avond helemaal naar de getver gaan, ’s ochtends met een kater wakker worden, uitbrakken bij het zwembad, roken in de stinkende hitte, om dit vervolgens tien dagen te herhalen. Hier kan je óf geen zin in hebben, óf je hebt dit soort vakanties wel gezien. Of je hebt er wel zin in, maar dan is dit artikel niets voor jou. Want wat is nou een leuke vakantie om met je vrienden naartoe te gaan, waarbij je ook nog eens het gevoel hebt dat je er iets nuttigs uithaalt?

1. Ga op surfvakantie

In Frankrijk en Spanje zijn er allemaal verschillende soorten surfkampen waar je heen kunt gaan met een organisatie. Dit is een (ideale!) combinatie. Sporten en feesten, waardoor je toch nog wat kan leren en actief bezig bent. En het mooie: meestal is alles tot in de puntjes geregeld en de prijs valt altijd mee!

Bron: Unsplash/JulieMacey

2. Ga interrailen

Ik weet niet welke steden je van Europa nog niet gezien hebt? Wanneer je gaat interrailen kun je ze in ieder geval allemaal afgaan. Er zijn verschillende soorten tickets verkrijgbaar bij de NS, dus er is er altijd wel eentje die bij jou past. Ultiem avontuur, relaxen, nieuwe dingen zien en (toch een beetje) drinken. Nice!

Bron: Ales Krivec

3. Ga backpacken

Heb je nog een beetje geld over voor een vliegticket? Ga dan backpacken. Het klinkt misschien duur, maar wanneer je bijvoorbeeld naar Azië gaat ben je op de plek zelf veel minder geld kwijt. Als je het slim doet is backpacken in Thailand misschien wel goedkoper dan 10 dagen Llorett de Mar!

Bron: Ales Krivec

4. Ga op stedentrip

Een stad écht goed leren kennen kan met een stedentrip. Het mooie van naar een stad gaan? Je kunt er letterlijk alles doen: nieuwe dingen zien, luieren, winkelen, héél véél eten en drinken en uitslapen. ;)

Bron: Unsplash/Cesar Quintero


5. Gooi een tent in de auto en rijd naar Frankrijk

Stiekem waren die vakanties met je ouders vroeger best leuk, right? Waarom zou je dat niet nog een keer doen, maar dan met je vrienden? Beetje lallen in de kantine tijdens de karaoke, jeu de boules spelen, potje bingo meedoen, naar de ‘grote supermarkt’ gaan om vervolgens te barbecueën en verder he-le-maal niks.

 

Bron: Unsplash/Julian Bialowas

 

Bron: ondertussen.nl


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: