Een nieuw gezin

Als je ouders gescheiden zijn, kan het zijn dat je vader of moeder een nieuwe relatie krijgt.

Gevoelens

Misschien hoopte je stiekem nog dat je ouders ooit weer bij elkaar zouden komen. Dat gaat niet gebeuren, nu je vader of moeder een nieuwe vriend(in) heeft.

Het kan zijn dat je je verdrietig voelt, of boos. Het kan ook zijn dat je bang bent dat je minder tijd met je vader of moeder hebt, nu hij of zij zo verliefd is.

Praat erover

Praat over je gevoelens met je vader of moeder. Leg hun uit waarom je je zo voelt. Dan kunnen ze daar beter rekening mee houden.

Als je het gevoel hebt dat je hier niet met je ouders over kunt praten, praat er dan met iemand anders over die je vertrouwt. Bijvoorbeeld met een oom, tante, je oma of met je mentor of de vertrouwenspersoon op school.

Tip: samen iets leuks doen

Spreek met je vader of moeder af dat je eens in de maand samen iets leuks doet, zonder de nieuwe vriend(in) erbij.

Samenwonen

Als je vader of moeder en de nieuwe vriend(in) gaan samenwonen, gaat er veel veranderen. Dat zal voor iedereen wennen zijn. Zeker als die nieuwe vriend(in) ook kinderen heeft.

Hoe moeilijk je het ook vindt, probeer er het beste van te maken. Het is ook belangrijk dat jouw vader of moeder zich weer gelukkig gaat voelen in zijn of haar nieuwe relatie.

Kijk ook eens bij:

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: