Ruzie met je bestie

Als sinds groep 3 zijn jullie onafscheidelijk. Jullie droegen het liefst elke dag dezelfde kleren en deden samen dansjes in de kamer met een haarborstel als microfoon. Je eerste WhatsAppje was naar haar en als ze op vakantie was, was niks meer leuk.

Snoep deelde je, speelgoed deelde je, geheimen deelde je en toen je voor het eerst ongesteld was, was zij de eerste die je belde. Jullie zijn zonder twijfel BFF’s. Beste vriendinnen voor het leven.

What the…??!!

Tot zij ineens verkering kreeg met jouw crush, naar een andere school ging en nieuwe vriendinnen maakte, de broek kocht waar jij al een jaar naar smachtte of iets anders deed waardoor je beste vriendin ineens een vreemde leek.

Het gevoel je beste vriendin kwijt te raken is heel naar. Je vriendinnen betekenen soms meer voor je dan je broer of zus of je ouders. Ze kennen je door en door en lijken meer op je dan wie dan ook. Het gevoel dat kwijt te raken door een ruzie, kan je een eenzaam gevoel geven.

Voorgoed voorbij?

Ook al voelt het alsof het nooit meer kan worden zoals het was, toch is het goed om je af te vragen wat belangrijker is: je gelijk halen of je vriendin houden. Het is een feit dat jullie door de jaren heen veranderen. Daardoor ben je het soms ineens helemaal niet met de ander eens. Ook je beste vriendin maakt soms keuzes die jou het gevoel geven dat ze je niet meer zo belangrijk vindt, maar die eigenlijk meer te maken hebben met haar persoonlijke ontwikkeling. 

Een echte vriendschap is bestand tegen onderlinge verschillen omdat je elkaar de ruimte kan geven het anders te doen. Je houdt van elkaar zonder elkaar te dwingen het over alles eens te zijn. Als je ruzie hebt betekent dat alleen dat jullie het over een bepaald onderwerp niet eens zijn, maar niet dat je niet meer van elkaar houdt.

Blijf in gesprek. 

Probeer dus, ook al is dat moeilijk, je trots aan de kant te zetten en zoek contact. Vraag je vriendin of ze met je wil praten. Wees dapper genoeg om je excuses aan te bieden wanneer je iets lelijks over of tegen haar hebt gezegd. Leg uit dat je boos en gefrustreerd was, maar dat je het graag weer goed wilt maken tussen jullie. Echte vriendschappen worden na een ruzie alleen maar sterker, omdat je dan pas écht weet dat jullie, ondanks de verschillen, besties zijn door dik en dun.

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: