uitmarkt kunstweek

vrijdag 18-3-16

Zo, de laatste dag van de kunstweek en tevens mijn laatste verslag, van de kunstweek dan. Vandaag zijn wij begonnen met alles klaarzetten voor de mensen die vandaag zouden komen, en dan nog één keer oefenen voor Kiara(de fantastische fotografe) en Elias(de hoofdredacteur) die de presentaties voor vandaag presenteerde. Toen dat gelukt was, ben ik eerst een tijdje in het lokaal gaan zitten, om de feedback van het publiek dat langs kwam lopen te bekijken. En iedereen was enthousiast over onze filmpje met alle fotos erin. Ook vonden ze de presentaties heel professioneel, 'zoals de pers dat hoort te doen' kreeg ik te horen. Daarna heb ik wat presentaties en kunstwerken van andere mensen bekeken.

 

Als perslid vond ik dat prachtig om te zien. De hele week hebben wij overal mogen kijken, en hebben ook geprobeerd zoveel mogelijk workshops te bekijken. En de resultaten zijn echt prachtig om te zien. Zo mooi versierd zou ik de school eigenlijk het hele jaar wel willen zien.  Wat bij tekenen begon als een leeg blad, is met veel mooie kleurcreaties geëindigd, en waar mensen zonder enige dansmoves de les in kwamen, zijn omgetoverd tot echte danseressen. Er zijn vele leuke danspresentaties, theaterpresentaties en een heuze rap battle  opgevoerd. ook zijn er prachtige fototechnieken, windmolens, schilderijen en andere dingen geshowd. Echt een week om weer nooit te vergeten. 

Om 12:00 was de uitmarkt af. Wij als persteam zijn toen bijeengekomen om een stukje voor de texelse courant te schrijven, als team. Dit leek ons een perfecte uitdaging als persteam. Maar wij hebben ook toen niet stilgezeten, want om half één was er op de stenenplaats een flashmob, wij wisten dat stiekem van tevoren al, en niet zomaar een flashmob, maar een flashmob van een bijna professioneel dansteam, geleid door Ivy Bakker, die zelf ook nog op de OSG zit, een jong natuurtalent dus. Dit was een flashmob die perfect in elkaar gezet was, omdat alles gesmeerd verliep. Echt een prachtige flashmob! En er kwamen dan ook veel mensen op af, die muziek hoorde. Hierna zijn wij weer snel terug te gaan, om verder te schrijven. 

Toen wij dat om één uur af hadden, heb ik nog geregeld dat wij nog iets tegen alle studenten mochten zeggen. Wij hebben toen namens alle leerlingen iedereen bedankt die aan de kunstweek meegeholpen heeft, omdat dit een week was, die veel leerlingen niet snel zullen vergeten.

Dit was mijn laatste verslag van de kunstweek.

Er zullen nog foto's volgen, die zal mijn collega van het persteam er binnenkort nog op zetten!

Ik hoop dat ik snel weer een stukje mag schrijven, en kijk dinsdag even in de krant, want daar staat ook een stukje van ons in.

Rodny Stolk

 


Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: