6 tips om minder met je telefoon bezig te zijn

Je telefoon is overal en altijd bij je. Superhandig, maar misschien niet altijd even fijn. Soms wil je gewoon even rust. Maar stiekem ben je een beetje verslaafd en kun je niet zonder.

Veel mensen hebben dit probleem en gingen je al voor door dagen, weken of soms maandenlang zonder telefoon te gaan, en dat beviel ze eigenlijk wel goed. Wil jij dat ook proberen, of op z’n minst ìets minder vaak met je telefoon bezig te zijn? Dan heb je vast wat aan de volgende tips:

1. Download een app om te kijken hoe vaak je je telefoon checkt

Het klinkt misschien gek om je telefoon te gebruiken om ‘m minder te gebruiken. Maar als je eenmaal ziet hoe vaak je eigenlijk op je telefoon kijkt, wil je er meteen vanaf. Checky is de perfecte app hiervoor.

 Bron = Unsplash

2. Stop een boek in je tas

Ruil je telefoon in voor een boek. Zo heb je altijd iets te doen op de momenten dat je normaal je telefoon zou pakken. Oh, en weet je nog dat je altijd zei dat je meer wil lezen?

3. ‘Vergeet’ je telefoon

Wat je niet bij hebt, kun je niet gebruiken. Op het begin misschien zwaar, dus begin daarom met je telefoon bijvoorbeeld één dag per week thuis te laten. Na een tijdje raak je eraan gewend en kun je het misschien op meer dagen doen. Die vrijheid voelt heerlijk.

Bron = Unsplash

4. Doe het samen met vrienden

In je eentje is alles moeilijker. Doe je telefoon detox met vrienden, zo kun je elkaar altijd afleiden als je weer eens aan je telefoon denkt.

5. Maak een back-up plan

Een van de redenen dat je denkt niet zonder telefoon te kunnen, is voor als er iets gebeurt. Daar moet je dus een back-up plan voor hebben. Denk bijvoorbeeld aan een oude telefoon, die niks anders kan dan bellen en sms’en.

6. Neem schrijfspullen mee

Vaak gebruik je je telefoon omdat je iets wil opzoeken, omdat je iets bedenkt of omdat je iets wil vertellen aan iemand. Neem daarom een notitieblokje en een pen mee. Daarin schrijf je alles wat in je opkomt, en zul je het alsnog niet vergeten.

Bron = Unsplash

Ben je nog niet helemaal klaar voor de technologie-loze stap? Check dan vooral deze video, waarin de 23-jarige Jorn een week lang zonder doet. Dan weet je ongeveer wat je kunt verwachten. ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=JI5AMZ8NVns


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: