8 apps die je moet downloaden voordat je op vakantie gaat

Iedereen neemt tegenwoordig gewoon z’n telefoon mee op vakantie. En waarom niet? Het is gewoon veel te handig om thuis te laten. Nou zit ‘ie waarschijnlijk al tjokvol nutteloze apps, maar daar helpen we je een handje mee. Als je er even voor gaat zitten, is je telefoon straks de allerbeste travel buddy die je je kan voorstellen, vol met de beste vakantieapps.

1. Wiebetaaltwat

Als je met een paar vrienden op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel dat het een beetje eerlijk verloopt qua geld. De naam zegt het al een beetje: Wiebetaaltwat houdt je gezamenlijke uitgaven bij en rekent uit wat iedereen moet betalen. Een must have voor je vriendenvakantie.


Bron = Play Store

2. Mobiel bankieren

Het klinkt logisch, maar vergeet ‘m niet te downloaden en te updaten! Je wilt in het buitenland wel je rekening in de gaten kunnen houden.

3. VSCO Cam

Een van de beste apps om foto’s mee te bewerken. Zo maak je je vakantiekiekjes nog mooier voor bijvoorbeeld Instagram. Bovendien is het een soort van eigen community, waardoor nog meer mensen je prachtige foto’s kunnen zien.


Bron = ITunes Store

4. Boomerang for Instagram

Deze is voor minivideo’s op Instagram. Boomerang maakt kleine video’s die vooruit en achteruit af te spelen zijn. Weer eens wat anders dan de standaard vakantiefoto’s en het maakt het nog leuker om later naar je Instagram feed terug te kijken.

5. Duolingo

Het is altijd leuk om een woordje van de lokale taal te kunnen spreken. Er daar is geen app beter voor dan Duolingo. Het werkt als een spelletje, wat het leuk houdt. Goed om daar voor de vakantie al mee te beginnen, zodat je de basis al onder de knie hebt.

Bron = Screenshot

6. XE Currency

Zolang je in Europa blijft, is er natuurlijk geen probleem met verschillende valuta. Maar zodra je buiten de eurozone gaat, ben je stiekem toch veel aan het rekenen. XE is de populairste site om de koers te checken, en de app is net zo handig. Zo zie je veel makkelijker wat je allemaal uitgeeft, gewoon in euro’s. De app heeft ook een offline functie, dus ook zonder internet kun je het makkelijk checken.

7. Google Translate

Je hebt dan misschien een beetje van de taal geleerd met Duolingo, maar veel dingen weet je nog niet. Het mooie is dat Google Translate ook een functie heeft waarin je de camera richt op tekst, bijvoorbeeld een bord of een menu, en de app het automatisch vertaalt.

8. Wolfram Sun Exposure

De meest gedetailleerde app voor je tijd in de zon. Vul in wat voor type huid je hebt, en de app geeft je advies over hoe lang je in de zon kan blijven op basis van waar je bent, hoe laat het is en hoe sterke zonnebrandcrème je op hebt.

 
Bron = Screenshot

 

 

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: