Deze 3 apps helpen tegen je telefoonverslaving

 

Het eerste wat ik doe als ik wakker word, is mijn mobiel pakken om op Facebook en Instagram te kijken. 10 minuten later doe ik eigenlijk precies hetzelfde en dat gaat zo de hele dag door, zonder dat ik er een goede reden voor heb. En als ik mijn mobiel een keertje vergeet, voelt het alsof ik een lichaamsdeel thuis heb laten liggen.


Maar is je mobiel uitzetten net even een stap te ver? Dan hebben wij misschien wel de juiste oplossing voor je: 3 apps (ja, inderdaad apps!) die ervoor gaan zorgen dat je telefoongebruik af gaat nemen.

 

Moment

Deze app meet je telefoongebruik en laat zien welke apps het vaakst en langst aan staan. Wie echt wilt afkicken van zijn mobiel kan met deze app zelfs een limiet instellen voor het gebruikt. Ga je over het limiet heen? Dan is je telefoon die dag alleen nog maar voor noodgevallen beschikbaar. Het bijzondere aan deze app is dat je verschillende telefoons aan elkaar kan koppelen. Zo kan je bijvoorbeeld een familiegroep aanmaken. Handig als je tijdens het eten een mobielloos momentje wilt inplannen.

 

BreakFree

Deze app houdt per dag bij hoe vaak je je telefoon pakt en welk apps je het meeste gebruikt. Zit je te veel op je telefoon? Dan krijg je dit te horen van Sato, het stripfiguur dat bijhoudt of je telefoongebruik uit de hand loopt.

 

Forest

Verbeter de wereld, begin bij je telefoon. Het principe is simpel: je stelt in hoe lang je niet op je telefoon wilt kijken, dit kan minstens een half uur zijn. Bij de start van je telefoonvrije periode 'plant' de app een zaadje van een digitale boom. Deze boom groeit in de tijd dat jij niet op je telefoon zit. Als je in de tussentijd toch op je telefoon kijkt, dan wordt de boom omgehakt. Als je 250 digitale bomen hebt laten groeien, plant het goede doel WeForest een échte boom in een bos naar jouw keuze. Dit is een leuk extraatje voor de echte doorzetters.


Bron: Ondertussen.nl


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: