6 gezondere alternatieven voor energiedrankjes

Soms heb je gewoon een onwijs slechte nacht gehad, of juist een heel leuk feestje, en heb je de volgende ochtend nogal wat moeite met opstaan. Of het opstaan ging nog wel goed, maar al je energie is in de loop van de dag volledig verdwenen. En wat neem je dan het liefste? Zo’n heerlijk blikje gevuld met wat energie natuurlijk!

 

Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet goed voor je is? Er zit namelijk behoorlijk veel cafeïne in zo’n blikje en daar kun je zelfs hartkloppingen van krijgen. Daarnaast zijn er genoeg alternatieven voor zo’n blikje, die een stuk gezonder zijn!

 

1. Koffie
Een vrij logisch alternatief is koffie. Daar zit namelijk genoeg cafeïne in om je energielevel weer een beetje omhoog te krijgen. Maar je moet natuurlijk niet vergeten dat een te veel aan cafeïne ook niet goed is. Drink ook dit drankje daarom met mate.

 

2. Thee
Houd je niet zo van koffie? Dan kun je natuurlijk ook voor thee gaan, want ook in dit warme drankje zit cafeïne. Voor wat meer energie kun je de kruidentheetjes trouwens beter laten staan, want hier zit geen cafeïne in.

 

Bron: Pexels

 

3. IJsthee
Dit is natuurlijk ook een frisdrank en zit daarom vol met suiker. Maar ook hierin zit, net als in thee, cafeïne! Als je een gezondere variant wilt, kun je dit drankje natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken!

 

4. Aloë Vera drank
Je moet nu niet denken aan dat Aloë Vera drankje in de supermarkt, maar aan een gezonde variant van bijvoorbeeld De Tuinen of een andere gezondheidswinkel. Aloë Vera is een pure drank die rijk is aan belangrijke voedingsstoffen en activeert het energie metabolisme. Winning!

 

5. Chocola
Ook in chocola zit cafeïne. Vooral pure chocoladerepen zijn hier goed mee gevuld. Dan heb jij direct een smoesje om wat vaker een reep chocola te halen. ;-)

bron: Pexels

 

6. Groene smoothie
Misschien iets minder zoet dan de energiedrankjes, maar wel zo effectief én zonder cafeïne: de groene smoothie. Als je op zoek bent naar meer energie, is het een idee om een smoothie vol met groenten te stoppen. En als je het goed doet, proef je dit niet eens! Wat dacht je van een appel/boerenkool smoothie, banaan/courgette smoothie of blauwe bessen/spinazie smoothie?

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: