6 redenen om nu te stoppen met roken

 

“Ik ben niet verslaafd, ik ben alleen een gezelligheidsroker.” Je bent echt niet de enige die dit als smoejes gebruikt. Maar misschien moet je toch eens beseffen dat dit ook gewoon een verslaving is. Of kan jij die gezelligheids-sigaret écht laten liggen? ;-) Als je toch een beetje twijfels begint te krijgen over jouw rookgedrag, let dan even op. Want na deze redenen heb je geen eens meer zin om een sigaret op te steken:

1. Het scheelt een hoop geld
Roken is duur. En dat niet alleen: want roken wordt alsmaar duurder. Waarom zou je geld verspillen aan iets waar je je uiteindelijk alleen maar slechter door gaat voelen? Leg het geld dat je overhoudt door niet te roken opzij en spaar hiermee voor iets moois. Want als je een jaar niet rookt en dit geld zal opsparen, kom je al snel aan de €300.

2. Je conditie wordt stukken beter
Als je stopt met roken, zul je merken dat ademhalen weer een stuk makkelijker wordt. Als je een paar weken bent gestopt, kun je waarschijnlijk een stuk langer hardlopen dan toen je nog wel rookte! Daarnaast heb je veel meer energie dan wanneer je rookte en dat betekent dat je eindelijk eens kan beginnen aan al die onafgemaakte dingen die nog op de plank liggen!

3. De kans op enge ziektes neemt af
We weten allemaal wat voor enge ziekts je kunt krijgen door te roken, maar waarschijnlijk sta je daar niet erg bij stil als je een sigaret opsteekt. Waarom zou je je eigen gezondheid steeds maar slechter willen maken in plaats van juist beter?

bron: Pexels

 

4. Je seksleven verbetert
En wie wil dat nou niet? ;-) Als mannen stoppen met roken kunnen ze het veel beter volhouden tijdens de seks en daarnaast wordt zowel de man als de vrouw vruchtbaarder.

5. Je gaat er beter door uit zien
Als je vaak en al lang rookt, gaat je huid er een stuk slechter uit zien. Naarmate je ouder wordt krijg je veel eerder (en meer!) rimpels en wordt je huid een stuk grauwer. Hoe eerder je stopt met het roken, hoe eerder dit ook zal herstellen. Daarnaast zullen je tanden ook weer een stuk witter worden.

6. Je kan weer beter ruiken en proeven
Al een paar weken na je laatste sigaret zul je merken dat je een stuk beter ruikt en proeft. Nu kun je eindelijk weer écht genieten van een heerlijke pizza, bakken ijs of chocola. Je weet niet wat je gemist hebt al die tijd. ;-)

 

 bron: PexelsGeen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: