6 tips om gemakkelijk meer én lekkerder water te drinken

De warmte komt er eindelijk (hopelijk nu echt) aan en dat betekent dat het belangrijk is om jezelf te blijven hydrateren. Genoeg water drinken dus! Dit zorgt ervoor dat jij niet uitdroogt tijdens een warme zomerdag en dat zorgt er weer voor dat je minder snel last van hoofdpijn krijgt. En dat is natuurlijk wel zo fijn.

 

Maar vaak vinden mensen water drinken toch niet zó fijn. Want het wordt snel vergeten of mensen vinden het gewoon te saai en kiezen liever voor frisdrank. Daarom hebben we een aantal handige tips om water drinken nét even iets makkelijker en lekkerder te maken.

 

1. Zorg dat je altijd water bij de hand hebt
Zet een karaf water naast je neer op je werk of thuis. Ben je vaak onderweg? Koop dan een handig flesje, zoals een Dopper bijvoorbeeld, en vul deze telkens bij met water. Zo kan je ook nog eens precies bijhouden hoeveel water je de hele dag hebt gedronken.

 

bron: Flickr/pb

 

2. Download een app die jou waarschuwt om water te drinken
Vaak vergeten we gewoon een beetje dat we nog water moeten drinken. Ons leven is al druk genoeg en dingen onthouden wordt steeds lastiger. ;-) Met behulp van een handige app is het makkelijk om dit bij te houden. Je kan vaak ook een alert instellen zodat je er niet onderuit kan komen.

 

3. Maak er een gewoonte van
Als jij elke ochtend met een glas water begint en tegen jezelf zegt dat je voor (of na) elke maaltijd een groot glas water moet drinken, dan haal je de twee liter per dag zo. Het lijkt in het begin misschien wat veel, maar ook dat went!

 

4. Maak je water lekkerder
Wil je wel meer water drinken maar vind je ‘gewoon’ water saai? Probeer dan een licht smaakje aan je water toe te voegen door middel van fruit. Je kan er citroen in doen, maar ook aardbeien, besjes, munt of komkommer.

 

 bron: Pexels

 

5. Eet groenten en fruit die veel water bevatten
Je hoeft natuurlijk niet alleen water te drinken om genoeg vocht binnen te krijgen. In watermeloen of komkommer zit ook veel water, dus eet hier lekker van.

 

6. Ga samen met vrienden de uitdaging aan
Vertel je vrienden/familie/collega’s dat je wat meer water wilt drinken. Samen zo’n uitdaging aangaan is natuurlijk een stuk leuker dan dat je het in je eentje moet doen. En op deze manier kunnen jullie elkaar een beetje motiveren.

 

bron: Bron:Flickr/abstrkt.ch


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: