6 snacks waarbij je je niet schuldig hoeft te voelen

Eten is belangrijk. Je haalt hier natuurlijk veel energie uit en dat heb je nodig om de dag door te komen. Maar soms zijn drie maaltijden per dag gewoon niet genoeg en daarom gaan we snacken. Hartstikke logisch en ook helemaal niet erg. Want als je merkt dat je honger hebt, kan je beter een licht tussendoortje eten. Scheelt ook weer een paar woede-aanvallen (HANGRY!). ;-)

 

Maar wist je dat de snacks helemaal niet per se ongezond hoeven te zijn? Je kan heel makkelijk een stukje gezonder leven, zonder dat je daar die heerlijke snacks voor op hoeft te geven!

 

1. Rauwkorst met hummus
Wist je dat worteltjes, komkommer of tomaten heel lekker zijn in combinatie met hummus? Een lekker, en vooral makkelijk, tussendoortje!

 


Bron foto: flickr/Rum Bucolic Ape

 

2. Stukjes appel met kaneel, pindakaas en chilipepers\
Natuurlijk kan je ook gewoon een appel eten, maar zo wordt het nét even lekkerder. Snijd de appels in stukjes, gooi er wat kaneel en chilipepers over en doe er een schepje pindakaas bovenop. Hmm!

 


Bron foto: Pixabay

 

3. Granolabar
Deze zijn heel makkelijk zelf te maken, maar je kan natuurlijk ook een gezonde variant in de supermarkt kopen.

 


Bron foto: Flickr/Wendy Copley

 

4. Rijstwafels
Wat dacht je van rijstwafels met hummus en tomaat, of met avocado en chilipeper? En als je wat extra energie kunt gebruiken, dan kan je de rijstwafel beleggen met pindakaas en banaan, erg lekker!

 


Bron foto: Pixabay

 

5. Noten en gedroogd fruit

Neem een handje (ongezouten) noten en wat gedroogd fruit. Hartstikke gezond, lekker en makkelijk!

Bron foto: Pixabay

 

6. Power balls

Maak zelf power balls met cashewnoten, dadels, pure chocolade. Maal de noten met een keukenmachine/blender/staafmixer, gooi de (ontpitte) dadels erbij en doe tot slot de chocoladestukjes erbij. Bolletjes ervan rollen en klaar is Kees!

Bron foto: Pexels


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: