Dankzij deze 6 handelingen in de ochtend ben je de rest van de dag een stuk productiever

Vanaf het moment dat we op de redactie een aankondiging van het boek de Miracle Morning kregen, was ik enthousiast. De Miracle Morning is namelijk een bepaalde routine in de ochtend die ervoor zorgt dat je de rest van de dag een stuk productiever zult zijn. En dat willen we allemaal wel, toch? Iets om uit te proberen, leek mij.

Zoals Hal Elrod, de bedenker, zegt: “Je kunt wel tevreden zijn met wat je hebt, maar wat als je alles kunt doen wat je écht zou willen? Waarom zou je niet voor dát leven kiezen?” Volgens hem zorgt de Miracle Morning ervoor dat je elke dag net zo blij wakker wordt als op je verjaardag én dus een stuk meer uit je leven kunt halen.

The Miracle Morning
Volgens Hal draait de Miracle Morning vooral om het feit dat iedereen zichzelf een uurtje moet gunnen om volledig aan zichzelf te wijden. Want hoe vaak doe jij dit? Waarschijnlijk veel te weinig. Hal besloot daarom elke dag een uur eerder op te staan, zodat hij in deze 60 minuten aan zichzelf kon werken. Voor hem wierp dit zijn vruchten af: hij liet zijn depressie achter zich, net als zijn financiële dieptepunt en voelde zich beter dan ooit.

Bron: Daan van Baarsen

De ideale ochtendroutine volgens de Miracle Morning bestaat uit ‘Life S.A.V.E.R.S.’ waar je in totaal een uur aan kunt besteden. Dat staat voor het volgende:

1. Silence/stilte (10 minuten)
Dit betekent dat je een paar minuten volledig stil bent. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te mediteren om naar jezelf en je gedachten te kijken en om er bij stil te staan hoe jij je écht voelt.

2. Affirmation/affirmatie (5 minuten)
Affirmatie is als een soort mantra dat je steeds tegen jezelf moet blijven zeggen. Het zijn positieve gedachten die ervoor kunnen zorgen dat jij op een andere manier gaat denken door deze boodschap(pen) vaak genoeg tegen jezelf te zeggen. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat positief denken een stuk makkelijker wordt en het jou uiteindelijk ook zullen veranderen (op een goede manier). Een voorbeeld-affirmatie van Hal zelf:

Ik neem niet langer met minder genoegen dan het succes en de vervulling die ik kan bereiken en waar ik recht op heb. Het is mijn verantwoordelijkheid om mijn leven ten volle te leven en mijn doelen te bereiken, zodat ik een voorbeeld kan zijn voor de mensen om me heen. Het opbouwen van mijn leven kan niet wachten tot ergens in de toekomst. Mijn tijd is NU.

3. Visualization/visualisatie (5 minuten)
Na de affirmatie, probeer je dit te visualiseren. Hoe zal jouw leven eruit zien als je gelooft dat jij alles wat je wilt, ook echt kunt bereiken? Door hier een duidelijk beeld van te krijgen, wordt het een stuk makkelijker om hiernaar te leven.

4. Exercise/bewegen (10 minuten)

In de ochtend bewegen zorgt ervoor dat je in de ochtend al een flinke boost krijgt en vrijwel direct meer energie hebt. En dat kunnen we allemaal wel goed gebruiken in de ochtend. Het hoeft geen heftige work-out te zijn, als je er maar voor zorgt dat je lichaam wakker wordt, dit kan bijvoorbeeld ook door een paar minuten yoga.

5. Reading/lezen (15 minuten)
Het is altijd goed om te lezen, maar wanneer neem je daar nou echt de tijd voor? Waarschijnlijk heb je ergens nog wel een lijstje liggen met boeken die je wilt lezen, maar komt dat er maar niet van. Zonde! Want je kunt ontzettend veel leren uit boeken. Hal adviseert daarom ook om hierbij te kiezen voor een zelfhulpboek, om hier (nog meer) van te leren en je leven nog beter te maken!

6. Scriben/schrijven (15 minuten)
Dit betekent dat je elke dag iets in je dagboek schrijft. Dat kan een hele pagina zijn van gedachtes die je op wilt schrijven, of een paar quotes die je bijvoorbeeld in een boek gelezen hebt. Het opschrijven van je gedachtes of gevoelens heeft veel voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld je gedachten (of problemen) van je af schrijven, want eenmaal op papier heb je vaak veel meer inzicht op wat er in je hoofd gebeurt. Maar daarnaast is het ook een soort van spiegel die je dagelijks voor je krijgt waardoor het een stuk makkelijker wordt om te stoppen met piekeren.

De tijd waar je per onderdeel aan besteedt en de volgorde waarin je dit doet, is trouwens helemaal zelf in te vullen. Het is tenslotte jouw ochtend, en die moet natuurlijk wel helemaal bij jou passen.

Bron: Flickr/Pawel Maryanov

Jouw Miracle Morning
Er zijn natuurlijk genoeg manieren om je dag te beginnen en voor iedereen werkt dit anders. Maar ik kan je in ieder geval wel vertellen dat deze manier van opstaan mij nu al een stuk rustiger heeft gemaakt. Nadat ik het boek gelezen had, besloot ik samen met mijn collega’s Agnès en Marsha de 30-day challenge uit te voeren. Hoe dit ons vergaat, lees je in een later verslag.

Als jij denkt dat jouw leven wel wat productiever mag worden, dan zou ik zeggen: probeer het eens. En vergeet dan vooral niet om ons ook even op de hoogte te houden via Facebook of Twitter!


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: