De knusse herfst komt eraan, en daar hoort natuurlijk lekker eten bij

Nu je de hele zomer hebt genoten van lekkere drankjes, veel ijsjes, fruit en salades, zal de herfst zeker wennen zijn. Maar, naast het herfstige weer zitten er ook veel voordelen aan de dit seizoen. Het is lekker gezellig en knus binnen, er brandt een lekker vuurtje en je kunt weer dingen eten die je heel wat maanden hebt gemist! Sommige mensen denken dat de herfst qua eten nogal saai is, maar met deze recepten hoeft dat niet zo te zijn!

1. Zuurkooltaart

Zuurkoolstamppot, we kennen het allemaal en we worden het allemaal misschien een tikje beu. Elke keer weer dezelfde gestampte aardappelen… Daar is wat leukers mee te doen! Probeer bijvoorbeeld een zuurkooltaart. Je kunt mixen en matchen wat je wil, voeg bijvoorbeeld ananas en rookworst toe, of maak ‘m lekker vega! Everybody loves cake, right? Klik hier voor het recept.

2. Bruschetta met pompoen

Zomers, met een herfst twist! Bruschetta moet wel een van de meest gegeten voorgerechten tijdens de zomervakantie zijn, en daarom is het ook zo lekker om in de herfst te eten. Dat kan natuurlijk eigenlijk met alles wat je lekker vindt, maar in de herfst is het erg lekker met pompoen. Klik hier voor het recept.

bron: giphy

3. Italiaanse risotto met champignons

Met dit gerecht krijg je spontaan het vakantiegevoel terug, want het is op en top Italiaans. Deze risotto hoeft ook helemaal niet duur te zijn, Italianen maken namelijk vaak met een paar goede ingrediënten iets heel lekkers! Klik hier voor het recept.

4. Herfstloempia’s met paddenstoelen en biefstuk

Dit zijn loempia's, maar dan niet zoals je ze gewend bent. Ze zijn niet zo vettig als normale loempia’s, maar ook niet zo knapperig. Dat komt omdat je bij deze loempia’s een rijstvel gebruikt, wat zacht blijft. Ze zijn ook nog eens makkelijk te maken! Klik hier voor het recept.

bron: giphy

5. Karamelappels

Elke maaltijd heeft een toetje nodig en in de herfst zijn karamelappels het perfecte toetje. Ze zijn lekker zoet, knapperig en ook nog eens leuk om te maken! Klik hier voor het recept. Tip: Als je de appel dipt, laat drogen en nog eens dipt heb je een extra karamellaagje. ;)

Eet smakelijk!


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: