Door dit dagelijks te eten breng jij jouw geluksgevoel echt naar een hoger niveau

Onlangs is het grootste wetenschappelijke onderzoek naar obesitas ooit gedaan. En daar kwam een schokkend resultaat uit. Het is namelijk zo dat mensen met overgewicht gemiddeld een jaar korter leven. En dit kan wel oplopen tot 10 jaar korter voor mensen met heel veel overgewicht. Vooral het risico om te overlijden door ademhalingsproblemen, hartproblemen of kanker is groter bij zwaarlijvigen.

Maar eigenlijk (en gelukkig) weet natuurlijk niemand precies wanneer je overlijdt. En daarom moet je er gewoon elke dag weer het beste uit halen om je zo gelukkig mogelijk te voelen. En wat blijkt? Uit een ander onderzoek is gebleken dat je behoorlijk gelukkig kan worden door het eten van fruit!

 

 

Bron: Giphy

 

Sterk geluksgevoel
Onderzoekers van de universiteit van Warwick, Engeland en de universiteit van Queensland, Australië, volgden ruim 12.000 mensen van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden. Deze mensen moesten jarenlang een eetdagboek bijhouden en werden scherp in de gaten gehouden door psychologen en psychiaters. Hierdoor kwamen ze erachter dat deelnemers die van geen groente of fruit per dag naar acht stuks per dag gingen, een behoorlijk sterk geluksgevoel kregen. Dit geluksgevoel staat ongeveer gelijk aan het gevoel dat je hebt als je na een lange periode van werkeloosheid eindelijk weer een baan vindt. Er werd wel rekening gehouden met andere redenen voor het geluksgevoel.

Motiverend
Eigenlijk hebben ze met dit onderzoek dus ondervonden dat het eten van groene en fruit binnen veel snellere tijd je emotionele gesteldheid verbetert dan dat het goed is voor je gezondheid. “Mensen raken gedemotiveerd om groente en fruit te eten omdat ze het idee hebben dat het niet snel genoeg iets doet voor hun gezondheid. Nu we dit hebben ontdekt, is het misschien een goede reden om toch meer fruit te gaan eten”, zegt hoofdonderzoeker Andrew Oswald.

 

Bron: Giphy

 

Bron: ondertussen.nl


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: