Geld tekort? Besparen doe je zo!

Geld besparen kan flink lastig zijn. Een koekje hier en een broodje daar. En als je dan toch bezig bent, kun je er net zo goed iets lekkers te drinken bij nemen. Zo ben je al snel minstens tien euro verder, op één dag! Als geen baantje hebt - of eentje hebt waarbij je niet zoveel verdient - kan het erg lastig zijn om leuke dingen te doen. Met deze tips zul je bakken met geld overhouden om vette dingen te doen!

1. Laat je pinpas thuis

Dit is één van de makkelijkste dingen die je kunt doen: laat je geld gewoon thuis! Als je niks hebt om uit te geven, zul je dat dus ook niet doen. Zorg er wel voor dat je je ov en legitimatie wel gewoon bij je hebt, je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt.

2. Neem je eigen eten mee

Veel mensen denken dat een zelfgemaakte lunch het niet haalt bij de lekkere broodjes in de kantine, maar daar heb je natuurlijk zelf invloed op. Vraag aan je moeder of ze je favoriete beleg en wat lekkere broodjes in huis haalt en je hebt zo tien huisgemaakte broodjes voor de prijs van één kantinebroodje.

Bron: Giphy

3. Spaar een maandelijks bedrag

Bij veel banken kun je maandelijks - of wekelijks - een bedrag sparen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je zakgeld meteen op je spaarrekening wordt gezet. Stel: je krijgt €5 zakgeld per week van je ouders. Als je dit opspaart, heb je na een jaar al €260 op je bankrekening staan. Zo gaat het lekker snel!

4. Laat je spaarrekening met rust

Je kan nog zo hard sparen, maar als je het gespaarde geld steeds van je spaarrekening haalt, kom je nergens. Maak de afspraak met jezelf dat je alleen geld van je betaalrekening mag gebruiken. Het geld op je spaarrekening staat voor jou als het ware vast.

Bron: Giphy

5. Houd het low-budget

Je hoeft niet elke keer als je met je vrienden afspreekt uit eten, naar Walibi of op het terras te zitten. Picknicken in het park met zelfgemaakte broodjes, een filmavondje thuis of samen buiten sporten kost weinig, en is net zo leuk! Zo hoef je geen afscheid te nemen van je sociale leven, maar bespaar je wel geld.

6. Speur naar koopjes

Online zijn er altijd wel aanbiedingen te vinden. Of dat nou is voor die dure mascara, een spel voor je PlayStation of een leuk uitje: voor alles is er wat. Kijk bijvoorbeeld aan het begin van de week in folders van bekende winkels, het kan zo zijn dat je een superkoopje tegenkomt.

Bron: Giphy

7. Stel doelen

Om goed te kunnen sparen moet je natuurlijk wel weten waar je het voor doet. Als je uitzichtloos spaart is dat ene broodje makkelijk gekocht, omdat het je eigenlijk niet uitmaakt. Bij veel banken kun je spaardoelen instellen en die zelfs een naam geven. ‘Wereldreis’, ‘auto’, of ‘nieuwe telefoon’ zal je veel meer motiveren om te sparen dan ‘spaarrekening’.

Als je al deze tips aanhoudt ben je binnen no-time miljonair. Spaarze!


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: