Hoe overleef je dit herfstweer?

Uit je bed stappen en erachter komen dat het buiten knetterhard aan het regenen is: slechter kan je dag niet beginnen. Want niets is verschrikkelijker dan je helemaal klaar te maken voor school of werk, terwijl je weet dat door de regen straks toch alles verpest is en je chagrijnig op je bestemming aankomt. Tenzij jij als een echte survivor de regen te slim af bent. Deze tips om de regen te overleven kunnen jou daarbij helpen:

 1. Investeer in een fashionable regenjas of paraplu

  Het is onzin dat je voor lul staat als je met een regenjas of paraplu aan komt zetten. Dat hoeft natuurlijk niet die oude regenjas van je vader te zijn, of de paraplu van je oma. Regenjassen en ook paraplu’s kunnen best wel fashionable zijn. Daarbij is niets vervelender dan te moeten vechten voor een plekje bij de verwarming, omdat je anders nog een natte broek hebt tegen de tijd dat je weer naar huis kan.

 2. Zorg ervoor dat je op het juiste moment op je fietsje vertrekt

  Als je een kijkje neemt op de Buienalarm app, weet je al snel op welke tijden je in ieder geval niét moet vertrekken. Ga bijvoorbeeld een keertje wat vroeger weg om de regen voor te zijn, of vertrek pas als de regen weer wat minder begint te worden. Je moet dan misschien een beetje doortrappen, maar je bent wel lekker droog als je aankomt.

 3. Laat dat douchen, het strijken van je kleren en je haren doen lekker voor wat het is

  Als je op school aankomt stink je toch al weer naar regen, zijn je kleren nat en is er niks meer over van het perfecte kapsel dat je had voordat je vertrok. Niemand die het dus ziet als je deze dingen een dagje niet hebt gedaan. En je kunt ook nog eens extra lang genieten van je ontbijtje dat je normaal binnen een paar minuten naar binnen schrokt.

 4. Kijk je moeder heel lief aan 

  Als je een beetje geluk hebt en je moeder het niet al te druk heeft, zit de kans erin dat ze je wel een keertje met de auto wilt brengen. Soms wil het nog wel eens werken om erin te gooien dat je dan wel lopend terug naar huis gaat. Maar het blijft belangrijk dat je deze mogelijkheid alleen gebruikt als het écht tekeer gaat, in plaats van dat je je kans verspilt op het moment dat het maar een klein beetje miezert.

 5. En als het écht heel slecht weer is, dan zit er niks anders op…

  Als het zulk slecht weer is dat zelfs het openbaar vervoer je in de steek laat, is het geen schande om er een dagje films kijken in je pyjama van te maken. Kopje chocolademelk erbij en de volgende dag weer volle bak aan de slag. Als je extra fit bent, werk je natuurlijk ook stukken beter!


Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: