Veilig stappen

Het is bijna weekend en dus is het tijd voor een feestje. Meiden vol in de make-up, rokje aan, sneakertjes en je haar in de lak. Jongens met strak gestylde kapsels, beste shirt aan en dikke schoenen. Je ouders zeuren dat je voorzichtig moet doen, niet mag drinken en roken en dat je op tijd thuis bent.

Logisch dat je geen zin hebt daar naar te luisteren maar helaas spreken maar al te veel ouders uit eigen ervaring. Stappen is leuk maar ook wel een klein beetje riskant. Geen stress; een goede voorbereiding is het halve werk. Wij hebben een paar makkelijke tips om veilig op stap te gaan.

1: Taxigeld

Laatste bus gemist of blijkt de BOB ineens dronken in een bosje te liggen, ga dan niet zomaar met iemand anders mee, maar pak gewoon een taxi. €20 euro is vaak voldoende om mee thuis te komen.

2: Telefoon

Om drie uur ‘s nachts ergens gestrand zijn en dan niemand kunnen bellen omdat je telefoon leeg is, is echt niet tof. Ook niet handig als je geen idee hebt waar je bent. Laadt je telefoon dus tot 100% op vlak voor je weggaat en/of neem een powerbank mee.

3: Jas

Geen enkel stapavondje is een longontsteking waard. Als het buiten -2 is kun je echt niet zonder jas op straat lopen zonder binnen een kwartier onderkoeld te raken. Trek dus een goede jas aan over je stap-outfit en zorg dat je hem makkelijk kan terugvinden als je weer naar buiten gaat. Een euro voor de garderobe is het meer dan waard.

4: Condooms

Kijk, je weet niet of het gaat gebeuren, maar als het gaat gebeuren, kun je maar beter voorbereid zijn toch? Stop 2 condooms in je portemonnee en have fun.

5: NiX

Wat een volwassene ook zegt, jij bepaalt uiteindelijk zelf wat je doet. Dat snappen we en daarom zeggen we het alleen nog even voor de zekerheid: roken, drugs gebruiken en drinken is echt niet oké en zeker niet onder de 18. Sigaretten, alcohol en drugs worden door je lichaam ervaren als vergif. Ook al lijkt het stoer of voelt het even lekker, je lichaam moet keihard werken om dat gif je lichaam weer uit te krijgen. (Dat is waarom je kunt overgeven, flauwvallen en een kater hebben de volgende dag). Gewoon niet doen dus. Een leuke avond is ook leuk zonder.


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: