Zorgeloos zonnen dankzij deze tips

Van het echte zomerweer hebben we nog niet heel veel gemerkt. Maar onder het mom van ‘wat niet is, kan nog komen’, gaat volgende week zowaar de zon schijnen! Super chill natuurlijk, maar als je je niet goed insmeert kan de zon voor meer zorgen dan een mooi getint(er) kleurtje. Zo wordt er tegenwoordig veel gepraat over de gevolgen van huidkanker. Huidkanker is (bron: huidkanker.nl) namelijk vaak het gevolg van te veel Uv-stralingen. Want als je verbrand door de zon, beschadigen je huidcellen. Maar hoe voorkomen we dit nou?

1.     Smeer je ten allen tijden goed in

Ga je uitgebreid zonnen? Smeer dan minimaal factor 30 - en ja, dan word je ook bruin. Als je alleen even naar buiten gaat, is factor 15 genoeg.

 

Bron: Giphy

2. Check regelmatig of je geen gekke plekjes op je lijf hebt zitten

Dit klinkt misschien een beetje overdreven, maar als je bijvoorbeeld veel moedervlekken hebt is dit erg belangrijk. Denk je dat een moedervlek er toch net iets anders uitziet dan de rest, of heb je aan een moedervlek heel erg jeuk? Ga gewoon even langs de dokter om het te checken.

 

Bron: Giphy

3. Ga niet in de zon zitten tussen 11:00 en 15:00 uur

Dit is misschien juist heel erg verleidelijk, maar de zon is op dit moment veel en veel te sterk, je hebt hierbij te veel kans op verbranding.

 

Bron: Giphy

4. Zorg voor goede kleding

Goede kleding is een must. Zo is het verstandig altijd een zonnebril in je tas te hebben om je ogen te beschermen en is het dragen van een hoed ook geen slecht plan. Een hoed beschermt namelijk je nek, oren, ogen, voorhoofd en schedel. Liever geen hoed van stro, want die laat de stralingen weer door.

 

Bron: Giphy

 

Maak je verder niet te veel zorgen, als je verantwoord aan het zonnen bent, is er niets aan de hand.


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: