Het bereiken van het vrouwelijke hoogtepunt: hoe doe je dat?

Hoe een man klaarkomt, weet iedereen wel. Een paar keer omhoog en naar beneden en dan is het wel zo’n beetje gedaan. Maar bij vrouwen is dit een heel ander verhaal. Je kunt je wel een uur lang in allerlei bochten wringen, en dan lukt het uiteindelijk nog niet. Gelukkig zijn er allerlei manieren en standjes waarop het - als het goed is - wél lukt.

Lees ook: Waarom iedereen - ja, ook de vrouwen - vandaag een orgasme zou moeten krijgen

Er zijn zelfs elf (!) soorten orgasmes die een vrouw kan hebben. Sommige hiervan zijn moeilijker te bereiken dan anderen, bijvoorbeeld het zone-orgasme tegenover het clitoris-orgasme. Bij een zone-orgasme is het belangrijk om je lichaam héél goed te kennen, want hierbij stimuleer je zones die niet per se erotisch zijn, maar wel goed voelen voor jou. Terwijl je bij een clitoris-orgasme alleen de clitoris stimuleert, en dat is nog vrij makkelijk te bereiken.

1. Leer jezelf kennen

Voordat je het met je vriend/vriendin probeert, ga eerst ‘s zelf aan de slag. Met jezelf. Zoek goed uit wat je wel en niet lekker vindt en welke andere zones van je lichaam ook goed voelen als ze gestreeld of aangeraakt worden. Zoals je nek, oren of bijvoorbeeld je dijen. Want, als je het zelf niet eens weet, hoe moet de ander dat dan wel weten?

bron: Giphy

2. Praat

Het klinkt super saai, om het tijdens de seks uitgebreid te gaan hebben over wat je wel en niet lekker vindt, maar dat hoeft ook helemaal niet. Een simpele “dit vind ik wel/niet lekker” volstaat. Of, als je het echt kort wilt houden: gewoon een ja of een nee. Desnoods bespreek je het na de seks, maar je kunt van hem/haar niet verwachten dat ze het goed doen als je ze niet vertelt wat ze níét goed doen.

bron: Giphy

3. Zorg dat je je op je gemak voelt

Gooi een muziekje aan, doe het licht uit of juist aan, leg dekens over jullie heen of juist niet, maar probeer een aantal dingen zodat je je optimaal op je gemak voelt. Zoek ook een moment uit dat er weinig mensen thuis zijn, zo hoef je je ook geen zorgen te maken dat je betrapt of gehoord wordt.

bron: Giphy

4. Neem de tijd

Na twee minuten voorspel is een vrouwenlichaam er nog niet klaar voor om gepenetreerd te worden, ook al denken veel mensen dat wel. Het ‘nat worden’ is pas een vroeg stadium van voorspel en des te langer je er mee doorgaat, des te meer spanning je opbouwt. Die spanning komt er - even later - ook weer makkelijker uit.

bron: Giphy

5. Laat je gaan

Maak je eens geen zorgen wat hij over je denkt en denk alleen aan jezelf. Als jij je benen in je nek wilt leggen of een of ander oergeluid wilt schreeuwen, doe dat dan! Probeer alles te doen wat in je opkomt en laat jezelf helemaal gaan, zo voelt je lichaam ook minder verstrikt en kom je sneller bij je hoogtepunt.

bron: Giphy


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: