10 Voordelen van stoppen met roken

Als je nog nooit bent begonnen met roken, doe dit dan ook vooral niet. Ben je er wel al een tijdje mee bezig en zie je nog niet echt een goede reden om te stoppen? Lees dan vooral verder! Het ligt natuurlijk voor de hand om te zeggen dat het je ontzettend veel geld bespaart (zo'n 6 euro per pakje) en dat het beter is voor je gezondheid. Maar wat zijn nu echt de voordelen van stoppen met roken?

1. Je bent minder angstig

Bron: Flickr/Bada Bing

Hoewel je op de korte termijn misschien wat relaxter lijkt te worden wanneer je een peukie opsteekt, werkt het op de lange termijn net even iets anders. Rokers ervaren meer stress dan niet-rokers.

2. Je gebit is je dankbaar

Bron: Tumblr/fallaciousjuvenile

Het is algemeen bekend dat rokers een slechtere adem hebben. Maar daarnaast veroorzaakt roken ook aanslag op tanden en tandvlees en verkleuring van tanden. En zeg nou zelf: gele tanden zijn niet echt charmant…

3. Je seksleven wordt beter

 Bron: Tumblr/because-i-love-you-dl

Deze is vooral voor mannen interessant. Je erectie wordt namelijk groter als je stopt met roken. Daarnaast kunnen rokers minder genieten van seks.

Bron: Tumblr/alessia-mani

Je zal een egalere huid krijgen en je krijgt minder snel rimpels. Best een goede reden om te stoppen (of om nooit te beginnen) dus!

5. Je behoudt je wilde lokken

 

Bron: Tumblr/l0vepassionpain

Roken veroorzaakt namelijk haaruitval.

6. Je bent vrolijker

Bron: Tumblr/humorinrecovery

De stoffen in sigaretten zorgen ervoor dat je niet altijd even enthousiast en opgewekt bent. Als de stof eenmaal uit je lichaam is, kun je meer genieten van dingen.

7. Je bent vaker jarig

Bron: Tumblr/wonderlandz69

De kans op een langer leven is namelijk veel groter ;-).

8. Je hebt grotere kans op papa of mama worden

Bron: Tumblr/take-me-to-the-south

Door te roken word je minder vruchtbaar. Als je er eenmaal aan toe bent, zal het krijgen van een kindje veel moeilijker worden dan bij niet-rokende stellen.

9. Je waardeert eten wat meer

 Bron: Tumblr/xbecka

Rokers proeven minder. Veel rokers hebben namelijk minder smaakpapillen. En hoe zonde zou het zijn als je niet volledig van lekker eten kan genieten?!

10. Je griepjes worden er minder op

Bron: Tumblr/carolineborghese

De weerstand van rokers is een stuk lager dan die van niet-rokers. Rokers worden hierdoor veel sneller ziek en sneller verkouden.

 

Bron: ondertussen.nl


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: