Must-read! 5 slimme tips waardoor je minder tijd kwijt bent aan je huiswerk.

1: Maak huiswerk alvast tijdens tussenuren en in de pauze.

School is toch al saai dus kun je de rest van het saaie werk net zo goed meteen doen als je er toch nog bent. Is je vrije tijd buiten school tenminste weer beschikbaar voor leuke dingen.

2: Scan vast wat je moet doen zodra je je huiswerk op krijgt.

Zo kun je inschatten hoeveel tijd je er ongeveer mee kwijt bent en je kunt het meteen vragen als je iets niet snapt. Dan loop je er thuis niet op vast en ben je veel sneller klaar. Bijkomend voordeel: docenten vinden het geweldig als je zo betrokken bent. Wie weet levert het je nog eens credits op als je te laat bent.

3: Gebruik handige apps

In de appstore en Playstore staan heel veel apps die studenten en andere chaoten helpen met plannen, ordenen of leren. Voorbeelden zijn: Wunderlist, Evernote, Math Ref of Duolingo

4: Maak je huiswerk direct dezelfde dag.

Oke, het gaat daardoor niet sneller, maar je bent er wel sneller vanaf. Scheelt onwijs veel stress in je hoofd als het klaar is en je er niet meer aan hoeft te denken.

5: Laat je niet afleiden.

Huiswerk maken duurt echt dubbel zo lang als je steeds op je telefoon kijkt, elastiekjes afschiet, uit het raam kijkt of iets te drinken gaat pakken. Ga dus ergens zitten waar het rustig is maar niet zo rustig dat je ongezien iets anders kunt gaan doen. Een studiezaal of bibliotheek werkt vaak lekker maar je kunt natuurlijk ook gewoon thuis aan de eettafel gaan zitten. Leg dan wel je telefoon ergens anders. Ook helpt het om een timer op minimaal 25 minuten te zetten en met jezelf afspreken dat je daarna 5 minuten pauze mag.

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: