Waarom je ouders steeds maar zeuren dat je meer moet lezen.

Lezen is niet meer van deze tijd. Je mist beeld en geluid en het duurt echt veel te lang! Elke keer begin je te lezen en dan na drie zinnen weet je niet meer wat je nu eigenlijk hebt gelezen en moet je weer opnieuw beginnen. Ja, lezen is zo ongeveer het saaiste dat er is. Maar volgens je ouders moet je veel minder tijd besteden aan een scherm en vaker met je neus in een boek zitten. Waarom in vredesnaam?!

We geven je 5 hele goeie redenen:

Meer manieren om je ergens uit te kletsen

Lezen vergroot je woordenschat. Dat betekent dat je 5 keer hetzelfde kunt zeggen zonder hetzelfde woord te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld in een werkstuk eindeloos doorneuzelen over waarom lezen nuttig is, zinvol, voordelig, bruikbaar, bevorderlijk of productief is.

Je brein wordt een supercomputer: meer focus en groter geheugen

Al vanaf 5 minuten lezen per dag vergroot je het vermogen van de hersenen om te concentreren en en dingen beter te onthouden. Dat kan je weer een groot voordeel opleveren tijdens bijvoorbeeld gamen.

Slimmer en aantrekkelijker

Door te lezen word je slimmer en dat maakt je voor veel mensen weer aantrekkelijker. Het hangt er natuurlijk wel een beetje vanaf wat je leest. Maar door het lezen van kranten en boeken leer je mensen beter te begrijpen en groeit je kennis over politiek, geschiedenis, cultuur, psychologie en nog veel meer. Smart is the new sexy!

Minder tijd nodig voor huiswerk

Hoe vaker je leest, hoe sneller het gaat. Dit verkort dus ook huiswerktijd. Need we say more?

Lezers leven langer!!

Wetenschappelijk bewezen: mensen die minimaal 3,5 uur per week lezen, leven langer dan mensen die niet lezen. Waarom weten we niet maar het is dus letterlijk goed voor je gezondheid.

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: