5 multifunctionele meubels voor je kleine studentenkamer

Er zijn twee dingen waar de gemiddelde student tegenaan loopt bij het inrichten van zijn of haar studentenkamer. Eén: het geld groeit je niet op de rug. En twee: je kamer is geen villa, je hebt vaak maar enkele vierkante meters ter beschikking. In dit artikel een aantal tips om je kamer op een multifunctionele en praktische manier in te richten. Ieder meubelstuk heeft twee functies, waardoor je een hoop geld en ruimte kunt besparen. Ideaal!

1. Bedbank = extra slaapruimte
Een bedbank is de ideale combinatie tussen extra slaapruimte en voldoende zitplek. Als je alleen of met vrienden aan het chillen bent, is het een prima bank om op te zitten. Mochten ze ook willen blijven slapen, dan creëer je in een handomdraai twee extra slaapplaatsen.

2. Bijzettafel = extra zitplek
In je kamer heb je naast je bedbank niet heel veel ruimte voor extra zitplaatsen. Een handige en stijlvolle poef is hiervoor de oplossing! Je gebruikt hem standaard als bijzettafeltje dat niet veel ruimte inneemt en als je meer zitplaatsen nodig hebt, kun je hem als extra zitplek gebruiken. Online kun je eenvoudig inspiratie opdoen hoe je een poef stijlvol in je interieur kunt verwerken.

3. Eethoek = werkplek
Ook je eettafel is multifunctioneel inzetbaar, want je kunt hem ook als bureau gebruiken. Zet verschillende stoelen aan de tafel voor een speels effect. Grote kans dat iemand nog een stoel over heeft die je kunt hergebruiken, dat scheelt weer in de kosten. Natuurlijk moet je wel comfortabel kunnen zitten tijdens het studeren, dus kies ook voor een stoel met een zachte comfortabele zitting, die voldoende steun biedt. Dit wordt de eyecatcher in de ruimte, maar let er wel op dat deze stoel een goede zithoogte heeft ten opzichte van de tafel. Als je er uren aan studeert moet je geen klachten krijgen in je rug omdat je geen goede zithouding hebt door je stoel.

4. Kast = roomdivider
Natuurlijk heb je opbergruimte nodig voor je studieboeken, kleding, schoenen, maar ook je servies, glaswerk, enzovoort moet je ergens kwijt. Kies voor een grote kast (niet te groot natuurlijk) waar je alles in kwijt kunt en ook kunt gebruiken als roomdivider. Zo kun je heel easy je bed van je woongedeelte scheiden.

5. Kledingrek = kledingskast/kapstok
Een grote kledingkast neemt veel ruimte in en is vaak redelijk prijzig. Dus als je deze niet kwijt kunt, moet je een kleinere kast nemen en kun je het hanggedeelte in je kledingkast gemakkelijk vervangen door een zelfgemaakt kledingrek. Ook ideaal om te gebruiken als kapstok, zodat je niet op allerlei plekken jassen hebt hangen.

Zo zie je maar dat je met een aantal multifunctioneel tips, je studentenkamer helemaal compleet én stijlvol in kunt richten. Bovendien zijn dit ook nog eens oplossingen die niet al te veel geld kosten, doordat je dure meubels uitspaart. Zo houd je weer wat meer geld over voor andere leuke dingen.

Bron: ondertussen.nlGeen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: