6 tips om je kamer te restylen zonder veel geld uit te geven

Je kamer is jouw eigen plekje. Of het nou je kamer thuis is of dat je op kamers woont in een andere stad, dit is jouw toevluchtsoord. Je zit er dan ook heel erg veel, en dan is het begrijpelijk dat je na een tijdje misschien een beetje verveeld bent met de look. Daarom ben jij ongetwijfeld toe aan een restyling. Maar je hebt maar een klein budget, je bent tenslotte een student.

Daarom wat tips om je kamer op te leuken of net een beetje een andere look te geven, zonder daarbij veel geld uit te geven.

1 Lampen zijn de sleutel

Ander licht geeft je kamer meteen een heel andere look. Zo simpel kan het zijn. En daar hoef je helemaal niet veel geld aan uit te geven, want er zijn genoeg DIY-projectjes. Heb je meteen iets bijzonders.

Bron: Pinterest

 

2 Foto’s

Foto’s van je vrienden of van plekken waar je geweest bent maken je kamer een stuk persoonlijker. Een fotolijst kan nog wel wat kosten, dus gebruik daarvoor bijvoorbeeld washi of dubbelzijdige tape. Bovendien gaat het er ook weer makkelijk vanaf, dus als je weer iets anders wil, is het lekker makkelijk.

Bron: Pinterest

 

3 Steigerhout en pallets

Nieuwe meubels nodig maar geen geld? Ga gewoon op zoek naar goedkoop steigerhout, pallets of aardappelkistjes. Ben je meteen een weekendje onder de pannen, en je hebt er een prachtig DIY meubelstuk bij. Da’s wel wat anders dan precies hetzelfde IKEA-bed als duizenden anderen. Kijk hier voor flink wat inspiratie.

Bron: Pinterest

 

4 Bloemen en planten

Je hebt het vast eens van je moeder gehoord, maar bloemen en planten fleuren een kamer echt op. Snap je ‘m, fleur op. Ha ja, leuk. Maar het zorgt wel voor een iets huiselijker gevoel. Elke keer echte bloemen vervangen is misschien wat teveel gevraagd, maar mooie nepbloemen zijn tegenwoordig op veel plekken te vinden.

Bron: Pexels

 

5 Vintage kleden en tapijten

Ben je beetje goed in online zoeken naar spulletjes? Ga dan eens op zoek naar oude kleden of tapijten. Je bed of bank onderdompelen in lagen kleedjes is de ideale manier om je kamer een nieuw gevoel te geven. Het kost vaak heel weinig, want mensen op sites als Marktplaats willen er toch vanaf. Ook loont het om vlooienmarkten af te gaan hiervoor. Vergeet niet het kleed eerst schoon te maken voordat je ‘m neerlegt in je kamer. Dan heb je ook nog eens een kleed om je lekker in te wikkelen als het koud is.

Bron: Pixabay

 

6 Verven

Wat is nou een betere manier om iets een nieuwe look te geven dan het een andere kleur geven? Verven is ook leuk om samen met iemand te doen, dus twee vliegen in één klap. Om nou meteen heel je muur een andere kleur te geven, is wellicht wat te veel werk. Maar een nachtkastje veranderen scheelt al heel veel. Is dat nog te veel moeite? Denk dan een aan een bus sprayverf, simpeler kan bijna niet!

 

Bron: Flickr/Wicker Paradise

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: