Houd deze tips aan bij het maken van jouw CV

Het eerste dat werkgevers doen wanneer je solliciteert, is kijken naar je Curriculum Vitae (CV). Als dat niet goed in elkaar zit, niet mooi opgemaakt is óf de juiste dingen er gewoon niet in staan, heb je pech. Dan gooien ze je sollicitatie zo, hup in de prullenbak. Volg deze tips en dan weet je zeker dat dát jou in ieder geval niet zal overkomen!

1. ‘Dit ben ik’

Het is altijd handig om je CV te beginnen met een korte beschrijving van jezelf. En dan niet je hele levensverhaal, maar een beschrijving van waarom jij bij het bedrijf past. Let wel goed op dat je dit bij elke sollicitatie aanpast naar het bedrijf waarbij je solliciteert. Zou een beetje zonde zijn als je door zoiets afgewezen wordt.

Bron: Giphy

2. Gebruik ‘punten’

Door kopjes, opsommingstekens of andere aandachtstrekkers te gebruiken is je CV een stuk overzichtelijker. Gebruik bijvoorbeeld ‘ervaring’ ‘vaardigheden’ en eventueel ‘persoonlijkheid’ om het makkelijk te maken voor je toekomstige werkgever.

Bron: Giphy

3. Vraag hulp

Het is helemaal niet erg om bijvoorbeeld je moeder, vader of beste vriend(in) om hulp te vragen bij het maken van je CV. Zij sommen waarschijnlijk zo een hele rits punten op waar je goed in bent, als jij wat moeite hebt om die dingen op te noemen. Het is daarnaast altijd handig om hen de spelling en opmaak te laten checken, voor het geval dat jij iets over het hoofd hebt gezien.

Bron: Giphy

4. Maak het concreet

‘Ik ben creatief’ of ‘ik werk hard’ zegt niemand wat. Waarom ben je creatief dan? En hoe hard werk je? Hoe weet je dat? Kortom, gebruik alleen vaardigheden die echt wat zeggen. Dat je goed bent met Photoshop, bijvoorbeeld. Of dat je, tijdens schoolprojecten, altijd degene was die met veel ideeën op de proppen kwam. Zo laat je concreet en met een voorbeeld zien dat je creatief en hardwerkend bent.

Bron: Giphy

5. Houd het kort

Weid niet te veel uit over de krantenwijk of het supermarkt baantje dat je op je 14e had, maar zet ze wel in je CV. Misschien is het niet heel relevant voor de baan waarnaar je solliciteert, maar zo laat je wél zien dat je al van jongs af aan een aanpakker bent en dat je op jonge leeftijd al gemotiveerd was om te werken. Zorg dus dat je minder relevante dingen kort houdt en iets meer vertelt over de relevante dingen.

Bron: Giphy


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: