Geld maakt het leven een stuk leuker. Maar hoe kom je eraan?

Waar heb je geld voor nodig?

Natuurlijk wil je wel eens iets leuks kopen voor jezelf. Mooie kleren, een nieuwe brommer, of die gave nieuwe smartphone. Of wil je met je vrienden leuke dingen doen: stappen, naar de bios, of misschien een weekendje weg.

En dan zijn er ook nog zaken waar je misschien minder plezier aan beleeft, maar die jou wel geld kosten: je telefoonrekening of je scooterverzekering.

Hoe kom je aan geld?

De meeste jongeren krijgen zakgeld of kleedgeld van hun ouders. Sommigen krijgen ook belgeld, om hun telefoonrekening van te betalen. Als je gaat studeren, ontvang je studiefinanciering.

Dan merk je nog meer dat het vaak geld kost als je leuke dingen wilt doen of kopen. Daarom hebben veel jongeren ook nog een bijbaantje.

Extra geld

Heb je meer geld nodig dan je krijgt van je ouders of verdient met een bijbaantje? Voor jongeren uit gezinnen met weinig geld zijn er financiële regelingen op school of vanuit de gemeente, zodat je toch mee kunt met het schooluitstapje, of kunt gaan sporten. Vraag het na op je school of kijk op de website van je gemeente.

Geldproblemen

Het is verstandig om jezelf te leren omgaan met geld. Door te sparen en je uitgaven te plannen, kun je geldproblemen voorkomen. Kijk daarvoor ook eens op de website van het Nibud.nl.

Kijk ook eens bij:

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: