Op deze 6 manieren zorg jij ervoor dat je loaded het jaar door

Het is elke keer weer een struggle om de maand budgetwise door te komen, laat staan om geld over te houden. Want ja, als je rekeningen moet betalen, van het uitgaansleven houdt én jezelf zo nu en dan op iets nieuws wilt trakteren, vliegt het geld sneller je portemonnee uit dan dat het erin komt.

Gelukkig hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken, want vanaf vandaag weet jij hoe je loaded het jaar door komt.

 1. Maak veel vaker gebruik van studentenkorting
  Dat je op veel plekken met je studentenkaart korting kan krijgen, dat wist je waarschijnlijk al. Maar benut jij je studentenkorting wel optimaal? Vraag voortaan gewoon in elke winkel of café waar je komt of ze aan studentenkorting doen. Wie niet waagt, wie niet wint! Dit lijstje biedt je ook al een goed overzicht.

   
 2. Maak een to-do list Stel een lijst op met alles wat je dit jaar wilt bereiken of waar je aan wilt werken. Dit kan het beoefenen van een sport zijn maar ook bijvoorbeeld het starten van een blog. Bekijk vervolgens stap voor stap wat je allemaal moet doen en maak een planning. Dit helpt je om je tijd beter in te delen zodat je je op belangrijke doelen kunt focussen. En dat betekent minder tijd (en dus geld) voor nutteloze dingen.

   
 3. Spaar voor dingen die je echt graag wilt hebben of doen
  Als je iets nieuws koopt lijkt dat in eerste instantie misschien een goed idee, maar na een paar dagen valt het toch tegen of is het niet eens meer belangrijk voor je. Het is daarom leuker om voor iets te sparen, zodat je er echt naar uitkijkt. Dus start met sparen en laat vaker kleine koopjes liggen!

   
 4. Ga vaker de natuur in.
  Dit is een handige tip voor als je een uitstapje wil maken, maar weinig geld hebt. Het is namelijk super leuk en verfrissend om een wandeling in het bos of over het strand te maken. Je kunt de wandeling afsluiten met een drankje, maar als je écht wil besparen neem je natuurlijk je eigen eten en drinken mee.

   
 5. Zet elke maand een bedrag opzij
  Om ervoor te zorgen dat je aan het einde van het jaar nog wat geld over hebt, kan je besluiten elke maand een vast bedrag te sparen. Een klein bedrag is al voldoende, het moet immers wel realistisch zijn. Zet bijvoorbeeld elke maand tien euro op je spaarrekening. Aan het einde van het jaar heb je sowieso een potje van 120 euro. En alles wat je aan het einde van elke maand nog over hebt (dankzij de tips in dit lijstje ;-)) maak je ook over.

   
 6. Doe belastingaangifte
  Het klinkt misschien heel logisch, maar het wordt - vooral door jongeren - vaak vergeten. Je moet er even de tijd voor nemen, maar het is echt waard. Je kunt soms tientallen euro’s terug krijgen. Hier lees je hoe je dat aanpakt.

Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: