Op zoek naar een kamer? Hospiteren doe je zo!

Een kamer voor jezelf vinden kan behoorlijk lastig zijn, vooral als je in een grote stad op zoek bent. Er zijn natuurlijk meer studenten dan kamers. Mensen die een nieuw huisgenootje zoeken houden vaak een hospiteeravond om de leukste persoon te kiezen. Op een hospiteeravond worden alle ‘kandidaten’ uitgenodigd om kennis te maken met de mensen die er al wonen. Meestal komt iedereen tegelijk en beantwoorden ze wat vragen over zichzelf. Door deze tips te volgen heb je waarschijnlijk al een streepje voor op de andere kandidaten.

1. Kom op tijd

Dit staat echt met stip op nummer 1: kom op tijd. Dit had je zelf waarschijnlijk ook al bedacht, maar het is écht van belang. Als je te laat komt laat je niet alleen zien dat je niet zo geïnteresseerd bent, maar ook dat je waarschijnlijk niet zo’n fijne huisgenoot zal worden. Zij denken dat je nooit zal schoonmaken, koken of de wc zal doortrekken. Het is ook van belangdat je niet té vroeg komt. Vijf tot tien minuutjes van tevoren is prima. Als je er echt niets aankunt doen dat je te laat komt, bel dan even de bewoners. Dat begrijpen ze wel.

Bron: Giphy

2. Neem iets mee

Of het nou een flesje wijn, een bos bloemen of een chocolaatje is, als je iets meeneemt begint de avond al goed. Je laat zien dat je attent, gul en vriendelijk bent. Het kan zijn dat meerdere mensen iets meenemen, maar dan is het alleen maar beter dat jij ook iets bij je hebt. Anders sta je als enige met lege handen.

Bron: Giphy

3. Ga alleen

Een hospiteeravond is er niet voor bedoeld dat je even naar de kamer gaat kijken, maar echt dat je jezelf verkoopt. Ga dus alleen, want als je een vriend(in) meeneemt lijk je alleen maar onzeker. Ze willen er namelijk achter komen hoe leuk jíj bent, niet hoe charismatisch je beste vriend is.

Bron: Giphy

4. Wees positief en zie er ook zo uit

Als je bij een hospiteeravond aankomt in je sweatpants en slippers, dan kun je ‘t zo ongeveer wel vergeten. Je uiterlijk kan een doorslaggevende factor zijn, omdat je daarmee toch de eerste indruk geeft. Je hoeft geen supermodel te zijn, maar zorg ervoor dat je er verzorgd uit ziet. Hiernaast is het ook belangrijk dat je een positieve instelling hebt. Als je continu aan het klagen bent en een zielig verhaal ophangt (om medelijden te scoren) gaat het niet de goede kant op. Laat zien dat je een vrolijk en geïnteresseerd persoon bent. Stel bijvoorbeeld veel vragen.

Bron: Giphy

5. Wees jezelf

Probeer niet té cool te doen of je te erg aan te passen aan je mogelijke toekomstige huisgenoten. Als jij je opeens voordoet als iemand die je niet bent, prikken ze daar zo doorheen. En, als ze dat niet doen, krijgen ze dat wel door als je er eenmaal woont. En dat is al helemaal niet fijn, als ze je opeens niet meer zo leuk vinden. Als de klik er niet is, dan is-ie er niet. Als ze jou niet leuk vinden om wie je bent verdienen ze je ook niet ;) .

Bron: Giphy


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: