Slecht met geld? Probeer deze goede voornemens in 2017!

Merk je ook steeds vaker dat je iets te veel maand overhoudt aan het einde van je geld? Of dat je leuke uitjes met vrienden of vriendinnen moet afslaan omdat je krap bij kas zit? Dan is het misschien slim om het nieuwe jaar goed te beginnen met deze voornemens om geld te besparen.

 

1. Stop met roken
Als je dit goede voornemen volhoudt, zullen niet alleen je longen je eeuwig dankbaar zijn, ook je portemonnee zal er flink van opknappen. Wanneer je bijvoorbeeld een pakje per week rookt, van ongeveer €6, zul je rond de €24 per maand besparen. Na een heel jaar zit je al op €228!

bron: Giphy

 

2. Koop onderweg niks meer
Dit is vaak het probleem: je gaat weg zonder eten en koopt dan altijd wel iets op het station of zoiets dergelijks. Als je elke dag een broodje van €3 en een flesje drinken van €2 koopt, ben je per week ongeveer €25 kwijt. Meer dan wanneer je een pakje per week rookt! Slim dus om ervoor te zorgen dat je eten vanuit huis meeneemt óf om je pinpas thuis te laten.

 

bron: Giphy

 

3. Hou je inkomsten en uitgaven bij
Wanneer je je inkomsten en uitgaven precies bijhoudt, kom je er al snel achter waar je op moet besparen of waar je misschien wel wat meer aan uit kunt geven. Misschien (hopelijk) kom je erachter dat je elke maand wat geld overhoudt en kun je wat meer sparen.

 

bron: Giphy

 

4. Koop minder kleding
Hier help je niet alleen je portemonnee mee, ook het milieu en de zielige kindertjes die (waarschijnlijk) je kleren maken. Ook ga je verspilling van kleren en textiel tegen als je alleen dingen koopt die je echt nodig hebt. Shop bijvoorbeeld ook een keer tweedehands, daar zitten vaak erg leuke spullen tussen voor een klein prijsje!


bron: Giphy

 

5.Plan je boodschappen voor de week
De grootste uitgaven bron als je op jezelf woont is natuurlijk de huur, maar boodschappen staan op een welverdiende tweede plek. Vooral wanneer je boodschappen gaat doen met een lege maag, gooi je je hele karretje vol met dingen die je niet nodig hebt. Dus: maak een lijstje voor de hele week en houd je hieraan. Zo heb je ook geen stress omdat je ‘s avonds nog wat moet bedenken om te eten.

 

bron: Giphy

 

 Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: