Zó kom je de dure decembermaand door

December betekent elk jaar weer kerstverlichting, warme chocolademelk, pepernoten, marsepein, kerstmaaltjes, oliebollen, feestjes, cadeautjes en gezelligheid. Leuk en aardig allemaal, maar er is niet echt geld voor al dat leuks en lekkers. Probleempje.

Toch is het echt te doen, als je een beetje slim met je geld omgaat. En wij hebben daar wel een aantal goede tips voor.

Maak een uitgavenlijstje
Normaal maak je alleen maar lijstjes voor anderen, zodat ze weten wat voor cadeautjes jij het liefste wilt. Dit keer kun je ook een lijstje maken met wat jij uit moet geven: Sinterklaas met je vrienden, Sinterklaas thuis, kerstcadeaus… etc. Zo kun je ook een budget stellen voor hoeveel je wilt uitgeven!

Houd geld apart voor onverwachte dingetjes
Al heb je een lijstje gemaakt, zorg dat je nog een backup hebt. Een extra Sinterklaas of kerstviering, een duur kaartje voor een feest of een onverwacht duurdere telefoonrekening.. het zit in een klein hoekje.

 

bron: Flickr/Lif…

Koop zo snel mogelijk cadeautjes
Naarmate de feestdagen naderen, worden de prijzen van producten hoger. Kijk daarom nu al naar de aanbiedingen en laat het alvast inpakken (rond de feestdagen doen ze het niet meer door de drukte!) en leg ze alvast op een veilige plek.

Bron: Flickr/allerleirau

Pimp je oude kerstkleding
Een nieuwe broek, blouse, colbert of jurkje kan best prijzig zijn. Weet je iets leuks op de kop te tikken voor weinig geld? Goed bezig. Lukt dit niet, koop dat een nieuwe accesoire voor bij je oude outfit. Bijvoorbeeld een hippe stropdas, mooie halsketting of opvallende panty. Je voelt je als nieuw, maar geeft veel minder geld uit.

bron: Elle

Kijk in folders
Houd deze maanden (november en december dus) de folders in je brievenbus goed in de gaten. Ben jij meer van het digitale? Dan kun je op deze site bijna alle reclamefolders vinden. Pas wel op dat je niet meer gaat kopen omdat iets goedkoop is!

Bron: Blokker

Maak gebruik van de kerstsale
Na de feestdagen gooien winkels hun spullen vaak in de sale. Als jij dus echt een kerstfan bent kun je dus voor volgend jaar al heel mooie dingen kopen. Ook kun je na de Kerst mooie accessoires of kledingstukken vinden die je nodig hebt voor Oud & Nieuw.

Bron: Flickr/nz)dave

Wees creatief met de surprises
Het is zonde om veel geld te steken in een surprise voor Sinterklaas, als diegene hem daarna keihard in de vuilnisbak flikkert. Een surprise gaat om creativiteit, dus ga daar slim mee om. Zoek in huis naar oude wc-rollen, kranten voor papier maché, oude boeken of verf uit je vaders voorraadje. Scheelt weer!

 

Bron: Hobbyblogo.nl

Ga voor gratis feestjes

Dure feestjes zijn geen garantie voor een leuke avond. Organiseer met jouw vriendengroep een feestje bij iemand thuis, veel goedkoper en vaak gezelliger ook! Daarnaast kun je wel verschillende websites/facebookpagina's van jouw favoriete discotheken of feesten in de gaten houden. De organisaties bieden namelijk vaak gratis kaartjes aan via winacties en soms kun je zelfs gastenlijstplekken regelen als je het goed doet. Go for it!

 

Bron: ondertussen.nl


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: