Zo doe jij snel en gemakkelijk belastingaangifte

We houden allemaal van financiële meevallers. Een paar extra centen om de maand mee door te komen zijn altijd welkom. De maand maart is de ideale maand om zelf zo’n meevaller te creëren, want in deze maand kunnen we belastingaangifte doen. En de kans is groot dat jij ook wat terugkrijgt. Zou zonde zijn als je dat zomaar zou laten liggen, toch? Daarom laten we je zien hoe makkelijk het eigenlijk is.

Good to know
Eerst een paar dingen die handig zijn om te weten:

- Doe aangifte vóór 1 mei, dan is de kans namelijk groot dat het geld ook vóór de vakantie op je rekening staat. Kun je je zomeroutfits kopen, een last-minute vakantie boeken of natuurlijk lekker op het terras zitten. 

- Sinds dit jaar zijn een paar dingen veranderd. De belangrijkste voor jou is dat de studiekosten die je in 2015 hebt gemaakt niet meer aftrekbaar zijn, terwijl dit eerder wel zo was. Je studiekosten uit 2014 zijn nog wel aftrekbaar over het jaar 2014 omdat de regeling toen nog niet van kracht was.

Zo doe je het
Dan gaan we over tot het doen! Tegenwoordig kun je je belastingaangifte gewoon via een app doen. Wel zo snel en makkelijk.  

De ingrediënten:

  • De ‘Aangifte 2015’ app van Belastingdienst
  • Je Burgerservicenummer
  • Je jaaropgave(n)
  • Je DigiD-code

Open de app en log in met je DigiD-code. Als het goed is krijg je dan meteen al je gegevens te zien. Check deze en als ze kloppen druk je op akkoord. Dan is de klus weer geklaard!

Wat je wel moet weten is dat je in de app alleen je gegevens kunt controleren en niet aanpassen.  Kloppen je gegevens niet? Dan moet je toch even naar de website van de Belastingdienst. Hier moet je ook inloggen met je DigiD. En dan is het eigenlijk ook heel simpel:  als het goed is staan hier ook bijna al je gegevens al ingevuld. Controleer ze en pas aan waar nodig. Verzenden maar en klaar is Kees.

Good luck!

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: