Zo kun je chillen én geld verdienen!

Bijbaantjes zijn vaak hartstikke leuk: je leert er veel van en je verdient ook nog eens lekker. Het enige nadeel dat eraan kleeft, is dat je soms dingen mist omdat je moet werken. Is het voor het eerst lekker zonnig weer, moet jij werken. En net als wanneer je vrienden naar dat vette festival gaan, zit jij binnen te werken. Maar met deze zomerbaantjes kom jij sowieso de zomer goed door!

1. Festivals

Er zijn altijd wel mensen nodig op een festival. Om drankjes in te schenken, eten te maken, kaartjes te scannen of muntjes te verkopen. Soms is dit vrijwillig, maar vaak word je er voor betaald. Het komt ook voor dat je tot een bepaalde tijd werkt en daarna gratis het festival op mag. Kun je meteen met je vrienden afspreken. Vaak staan er oproepjes op de Facebookpagina van het evenement, even reageren en je bent klaar!

Bron: Giphy

2. WWOOF

WWOOF is een organisatie waar je vrijwilligerswerk kunt doen op een boerderij. Je leert hier allerlei dingen over het laten groeien van groenten en fruit, en je bent een bijzondere ervaring rijker. Bij WWOOF help je namelijk kleine boeren voor een halve dag, waar je geen geld, maar onderdak en eten krijgt. Het allerleukste is dat je dit over de hele wereld kunt doen. Van Duitsland tot Australië en van Nigeria tot Korea, in bijna elk land is een plekje te vinden! Zo leer je iets, help je mensen die het nodig hebben en kun je (bijna) gratis reizen. Alleen even een vliegticket kopen. ;-)

Bron: Giphy

3. Strandtent

Werken bij een strandtent is ideaal als je van zon, zee, strand en dynamisch werk houdt. Het kan bij strandtenten namelijk erg druk worden in de zomer, maar dat maakt het ook leuk! Je staat geen moment stil en je krijgt tegelijk nog een kleurtje ook. En, als je klaar bent ben je binnen vijf minuten op het strand. Geweldig, toch?

Bron: Giphy

4. IJssalon

Werken in een winkel omringd met heerlijk ijs? Yes, please! Vooral als het superheet is buiten, is dit het ideale baantje. Je staat zelf lekker koel en je kunt snoepen van alle ijssmaken. Omdat het in de zomer nogal druk kan worden bij ijssalons, kunnen ze je bijna altijd wel gebruiken. Nu nog hopen op een flinke hittegolf.

Bron: Giphy

5. Zwembad

Als je een beetje tegen chloor kunt en van zwemmen houdt, is dit zeker wat voor jou. Als medewerker van een buitenzwembad, zit je op hete dagen gebakken. Het is vaak toegestaan om tijdens je werk even een duik te nemen en als je buiten je werk om komt, krijg je korting. En zo kun je ook nog eens aanpappen met die leuke lifeguard.

Bron: Giphy


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: