Zo schitter jij als thuisbarista

Koffie is belangrijk. Super belangrijk zelfs. En het is natuurlijk ook wel eens fijn om thuis dan een lekker koppie koffie te kunnen maken. Maar het is ook best handig om koffie in huis te hebben voor als je (schoon)ouders eens bij je langs komen. Je moet tenminste wel een beetje voorbereid zijn natuurlijk.

Maar hoe maak je dan dat lekkere kopje koffie? Met een Senseo-apparaat kom je niet heel ver. Het wordt vaak geassocieerd met slootwater en dat is natuurlijk niet iets wat je zelf naar binnen wilt werken.

Lees ook: De beste feiten over het meest verslavende drankje ooit: koffie

Heb je geen geld voor een duur espresso-apparaat met goede bonen, dan kan je natuurlijk ook gewoon een ouderwetse filterapparaat aanschaffen of koop een Moka-potje om een ouderwetse Espresso te maken op het fornuis. Eerlijk is eerlijk: deze goedkope manieren van koffie zetten blijven één van de lekkerste bakkies. En dan zorg je natuurlijk dat je goeie koffie in huis hebt om hier optimaal van te genieten.

Wil je een cappuccino of latte maken? Zorg dan dat je een melkopschuimer hebt die mooi schuim kan maken. En dan een pro-tip van de échte thuisbarista: gebruik de biologische melk van Arla, want hier krijg je de allerlekkerste schuimlaag mee en kan je zelfs een latte art mee maken als je wilt. Wel even oefenen dan natuurlijk! 

 

Bron : Ondertussen.nl


Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: