Zon, zee en een klein budget? Wees niet bang!

Het is je vast al eens overkomen: je wilt lekker op vakantie met vrienden of vriendinnen, maar het enige wat je kunt betalen is een weekendje in een tentje in de achtertuin. Dat is natuurlijk niet helemaal wat je in gedachte had. Gelukkig zijn er landen die een stuk goedkoper zijn dan de rest, waar de zon ook schijnt. En niet alleen dat, want je kunt zelf ook veel dingen doen om de kosten te drukken. Vergelijk bijvoorbeeld altijd je vliegtickets met prijzen op andere sites, verwijder je cookies voordat je ze koopt en vlieg (als het kan) buiten het hoogseizoen. Voor deze landen heb je sowieso geen groot budget nodig:

1. Kroatië

Kroatië is niet alleen een super mooi land, maar ook nog lekker warm en vrij goedkoop. In juli is het hier gemiddeld 28 graden. Je scoort een vliegticket vanaf €90 en de gemiddelde prijs per nacht is €83. Voor cola, bier en wijn ben je hier zo’n €2 kwijt en een lunch voor twee kost ongeveer €16.

Bron: Giphy

2. Kreta

Ooit Oh, Oh Chersonissos gezien? Zowel dat, als een rustige zonvakantie vind je op Kreta. Je kunt het zo wild of rustig maken als je zelf wilt, maar een ding is zeker: het eten is heerlijk én goedkoop. Zo ben je voor een lunch voor twee personen rond de €23 kwijt en betaal je rond de €2 voor bier, wijn en fris. Daarnaast is Kreta ook nog een super mooi eiland met veel te bieden.

3. Portugal

Lissabon is de perfecte stad voor een stedentripje. Je kunt er namelijk heel goed wandelen en sightseeën. Maar ook Algarve is perfect voor een zonnige vakantie! Je bent voor zo’n €129 in Lissabon en vanaf ongeveer €90 vlieg je richting de Algarve. Ook daar liggen de prijzen lekker laag: rond de €1 voor bier, wijn en fris.

Bron: Giphy

4. Malta

Je hoort er weinig over, maar Malta is een van de oudste eilanden in Europa. Het is daarom leuk om de oude stadjes te bekijken, maar ook om te duiken of snorkelen. Je bent vanaf €140 op Malta en je slaapt er voor rond €81 per nacht. En voor de liefhebbers van Game of Thrones: in het oude stadje Valetta is een deel van de serie opgenomen.

5. Cyprus

Op Cyprus heb je gegarandeerd zon. Het is namelijk één van de meest zonzekere vakantiebestemmingen van Europa. Op Cyprus betaal je net onder €2 voor bier en fris, en net onder €3 voor een wijntje.

Bron: Giphy

Heb jij al besloten waar je heengaat deze vakantie?


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: